- Changing Workforce: Οι άνθρωποι πίσω από τη νέα εποχή της φιλοξενίας
- SLOW LIVING RESORT, CYCLADES, Potiropoulos+Partners
- Η MP Illumination παρουσιάζει το νέο Hide Step 62 FD CL
- Η MP Illumination παρουσιάζει το νέο Tube Energy 43S 24V DC High
- Η MP Illumination παρουσιάζει το νέο Mini Faros 34 ALU – Inox
Ένας νόστιμος συμβιβασμός: Το υβριδικό κρέας συνδυάζει ζωικά και φυτικά συστατικά
Είτε για περιβαλλοντικούς είτε για υγειονομικούς λόγους, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μειώνουν την κατανάλωση κρέατος – χωρίς να χρειάζεται να απολέσουν τη γεύση και την υφή που είναι συνηθισμένοι. Εδώ έρχονται τα υβριδικά προϊόντα, ένας συνδυασμός κρέατος και κυρίως φυτικών συστατικών με μεγάλη προοπτική: είναι πιο βιώσιμα και πιο υγιεινά από το καθαρό κρέας και μπορούν να προσφέρουν νέες γευστικές εμπειρίες.

«Τα υβριδικά προϊόντα αποτελούνται εν μέρει από κρέας και εν μέρει από λαχανικά, μανιτάρια ή ξηρούς καρπούς, για παράδειγμα», εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης, Senior Sales Director BD Greece,CY,MLT στην RATIONAL. «Συνδυάζουν το καλύτερο από δύο κόσμους. Αφού, ένα προϊόν που είναι 50 τοις εκατό κρέας αντί για 100 τοις εκατό κρέας σημαίνει μισές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, χρήση γης και κατανάλωση νερού. Η γεύση και η υφή του κρέατος διατηρούνται σε κάποιο βαθμό». Για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν εντελώς την κατανάλωση κρέατος και αναζητούν παραλλαγές, τα υβριδικά προϊόντα είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσουν την κατανάλωση και να προστατεύσουν το περιβάλλον. Και, ως επιπλέον όφελος, είναι επίσης καλύτερα για την υγεία σας λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά και χοληστερίνη.
«Στην πραγματικότητα τρώμε υβριδικά προϊόντα εδώ και χρόνια,» λέει ο Μ. Σαββάτης. «Για παράδειγμα, κεφτεδάκια και η μπολονέζ με κιμά, καρότα και μανιτάρια». Συστήνει: Πάρτε μια γνωστή συνταγή και αρχίστε να την αναπτύσσετε περαιτέρω. «Γιατί να μην αυξήσετε την αναλογία αβγού και λαχανικών; Να αντικαταστήσετε μέρος του κρέατος με φακές ή φασόλια; Ή να προσθέσετε μια γλυκιά νότα με μήλα, αχλάδια ή ροδάκινα; Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για πειραματισμό». Και δεν είναι μόνο για την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη: Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food Quality and Preference το 2022, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων είπε ότι τους άρεσε η γεύση ενός υβριδικού μπέργκερ με 60% κρέας και 40% λαχανικά ακόμη περισσότερο από ένα κλασικό burger με κρέας.
Το πιο σημαντικό είναι να το ετοιμάσετε σωστά. Τα σύγχρονα μαγειρικά συστήματα, όπως το iCombi Pro και το iVario Pro της RATIONAL, εξασφαλίζουν ότι τα υβριδικά μπιφτέκια από κιμά και jackfruit είναι εξίσου νόστιμα με την αυθεντική εκδοχή – ζουμερά στο εσωτερικό και ελαφρώς τραγανά στο εξωτερικό. Με την ενσωματωμένη νοημοσύνη τους τα μαγειρικά συστήματα αναγνωρίζουν το μέγεθος, τη σύσταση και την κατάσταση του φαγητού και προσαρμόζουν τη διαδικασία μαγειρέματος αναλόγως. Για να εξασφαλίσετε ότι η προετοιμασία είναι πάντα επιτυχής, ανεξαρτήτως τοποθεσίας ή προσωπικού, το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης κουζίνας ConnectedCooking επιτρέπει να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε γρήγορα και εύκολα τα δικά σας προγράμματα μαγειρέματος για υβριδική μπολονέζ, μπιφτέκια και άλλα σε υπολογιστή, tablet ή smartphone και να τα στείλετε σε συνδεδεμένα μαγειρικά συστήματα σε όλα τα σημεία με ένα μόνο κλικ.
«Η προστασία του κλίματος, η υγεία, η γεύση – υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να πειραματιστείτε με υβριδικά προϊόντα. Και με το σωστό σύστημα μαγειρέματος και τη ψηφιακή διαχείριση συνταγών, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά κατά την προετοιμασία», καταλήγει ο Μάριος Σαββάτης.

